Sayfalar

21 Haziran 2015 Pazar

Çok Pratik Çilek Reçeli

Bu aralar çilek reçelinin tam zamanı. Hatta geçti geçiyor.  Geç kalmadan tarifi paylaşayım sizler de yapın istedim. Benim ölçülerimle 2,5 lt'lik kavanoz kadar oldu. Yapımı yaklaşık 1 saat sürüyor. 


Malzemeler
2 kg çilek (iri çilekleri dikine doğrayarak kullandım)
3 kg şeker
1 tk limon tuzu

Yapılışı
Çilekler yıkanır ve kurulan.  Özelliği çileklerin kuru olması. Suları çabuk süzülsün diye 3 ayrı süzgeçe koydum. 


Tencereye koyulur üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker konularak tencere sallanır.
Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır. 
Şeker eriyince diğer şeker ve limon tuzu ilave edilir. (Rengi güzel olsun diye) Daha sonra ateş harlı hale getirin.


Şeker eriyediken sonra 3-4 taşım kaynasın.  
Porselen tabakta damlatarak Reçeli izin koyuluğunu test edip ocağın altını kapatın. Fazla kaynatmayın ki rengi kararmasın.  
Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak köpüğü yedirin. Tahta kaşık kullanmanız önemli. 

Soğuduğunda da afiyetle yiyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder